Pekelný první

Peklo otevřelo své brány, což se stává jednou maximálně dvakrát za tisíc let. Lucifer přijal mezi pekelnými kotli stovku nadšených adeptů čertovského řemesla, kteří dobrovolně stráví 14 pekelných dnů v Čertovskké akademii. Rodičům byla předána stvrzenka, že peklo přijalo jejich potomka ke zdokonalení se v čertovinách. Ďábelská kuchyně zatopila pod kotlem a nabídla nám
plátek neposedného vepříka s asijským zrnem. Večerní menu obsahovalo: rozmačkané hlízy s mlékem, rozemleté masíčko uplácané do velkých šišek, šťavnatý pozdrav znojemských čertů. Před odchodem do pelechů si hrajeme.

pozdravují čertíciP.S. Maruška si už našla kamarádku a Daniel už nebrečí.

Pekelný druhý

Po pekelném probuzení jsme se čertovsky rozcvičili, abychom se ďábelsky nasnídali. Potom jsme vyrazili na splnění prvního akademického úkolu. Všem se nám dařilo a pěkně nám vyhládlo. Po čertech dobrá kuchyně měla pro nás připraveno čerto-knedlo-zelo. Natáhli jsme si svoje pekelná zádíčka, abychom se vydali za dalším dobrodružstvím. Dírou v pekelné střeše nám sem chvíli pršelo, alespoň nám to zalilo čertovskou zahrádku. Ukryli jsme se před tou otravnou mokrou studenou vodou do svých chýší. (Ještě aby nás snad umyla. Brrrrrrr!) V klidu si ve svých chýších topíme pod kotlem a tvoříme si dle libosti. Na pekelný nástup ještě stále jemně pršelo, ale díru ve střeše se nám nakonec podařilo ucpat. Po nástupu si dáme dlouhé nudle s nějakou majdou, asi s tou červenou – tu jsme s Amazonem vykouzlili dopoledne. Tfuj, to bude bašta. Poté vypukne ďábelské řádění ve svitu pekelných ohňů a pachu síry. Peklo nás už zcela pohltilo….

ďábelské pozdravy pozemským hříšníkům, třeste se…


Pekelný třetí

Ráno jsme proháněli svoje kopýtka při ringočertu, softu a tak. Sbaštili jsme k obědu vepříka na paprice se šesti a odpo musel Lucifer vlastním deštníkem chránit peklo před vodou, dokud se nepodařilo tu střechu nad peklem pořádně správit. Teď už je to v pořádku a čekají nás samá pozitiva a pekelné jistoty. Večerní stopování zbloudilých duší následovalo až po pekelném zapečeném skvrny po šunkách.

 Mulisi – bulisi

Pekelný čtvrtý

Za pekelného kuropění jsme se vrhli s nadšením do plnění druhého čertovského úkolu. Protože jsme čerti šikovní, odměnou nám bylo odměřené množství kouzelného barevného písku, kterým
na konci celé akademie budeme prokazovat Luciferovi, jakými jsme se stali čerty. Cestou z lesa zabloudila do pekla stará babička, která se vykoupila pekelnými jahodami a meruňkami. Po obalení těchto ďábelsky dobrých plodů směsí mouky, vody, vajec, kvasnic a jiných přísad, jsme je slupli k obědu. Všech 390 koulí jsme slupli. Dobře nakrmeni a odpočati jsme podnikali odpoledne průzkumné výpravy za hříšníky po okolí. Po velmi dobré večerní krmi utužujeme
čertovské svaly pohybem. Čeká nás pekelně klidná noc až do rána.

peklu zdar


Pekelný pátý

Dnešní den jsme naplánovali pekelně odpočinkový. Dopo proběhlo v rámci lážohraní. Po chutném čertovském obýdku z kroucených vrtulí, doplněných rohatým gulášem jsme vyrazili na zem a plážo jsme se prošli. Na nástupu jsme přijali čerta „Pevla“ mezi plnokrevné podpekelníky. Večer se ponese v duchu lážo-plážo.

lážo-plážo čerti

Pekelný šestý

Ráno jsme řádně zatopili pod kotli, aby nám teplíčko vydrželo nejen dnes, ale i další dny a odložili jsme první vrstvu čertovských kožíšků. S veselejší náladou jsme plnili třetí pekelný úkol z čertovské akademie. Všem se nám dařilo a opět jsme získali kouzelný barevný písek. Pekelná kuchyně nám připravila řízečky z několika prasátek, která běhala kolem pekelné brány. Po „o“ jsme odložili další vrstvu čertovských svršků. Každý čertík si mohl podle svého zájmu vybrat z osmi tvořivých pekelných dílen. Tak jsme korálkovali, sádrovali, pletli, pálili, pekli, odlévali, malovali a papyrusovali. K večerní krmi jsme pozřeli 4 858 tolarových kostiček se slaďoučkým žlutoučkým čertošodó. Před celonočním natažením unavených čertovských kostřiček jsme je trochu rozpohybovali hrami.

zdar pekelnému teplíčku


Pekelný sedmý

Čertovská akademie je v polovině. Dopo se většina tlup vydala na průzkum pozemského povrchu. V pekle zůstala jen tlupa strážných čertů. Po úspěšném návratu všech tlup jsme jejich návrat oslavili omáčkou z ráje se šesti, někteří čerti i s osmi. Nebývale teplé odpo vyvolalo potřebu odložit kožíšky a zchladit ztepilá čertí těla. Při večerním sněmu čertovské akademie bylo mezi čerty rozděleno nebývalé množství zásobovacích krabic a krabiček. Přivezli je poštovní čerti od pozemských hříšníků. Zřejmě se jedná o odpustky hříšných duší.

vaši čerti


Pekelný osmý
 V noci sprchlo. Ráno v poho. Dopo plnění úkolů. Oběd dobrý – čuník na muchomůrkách. Odpo Čertovské všeklání. Všeklání mezi tlupami. Hráli i pekel a podpekel. Dokonci i Lucifer a Luciperka. Zvítězili Záprdkové. K večeři pečené placky sladké. Po večeři úklid. Hromadný úklid všech slují. Kdyby se neuklidilo, nebylo by ohluchlo. Všem se chtělo na ohluchlo. A je uklizeno. Jsme všichni zdraví.

dlouhý pobyt na slunci škodí ……zpět do pekla…..

Pekelný devátý

Ráno, raníčko jako vymalované. Nad peklem modré nebe, hned se tak vydat na Čertovské orientování. Jak se nám zachtělo, tak se uskutečnilo. I vylezli čerti z pekla ven a na trase kolem jejich pekelných slují se soutěžilo v  různých čertovských dovednostech. Po parádní svíčkové se čertíci opět rozdělili k různým řemeslům, a tak si mohli zkusit další nová řemesla. Páreček s ďábelskou horčicí nás správně navnadil na večerní hry před tím, než zapadneme do svých čertích slují.

připálení čerti


Pekelný desátý

Teplo, teplo, teplíčko, to je naše heslíčko. Dnes šest tlup vyletělo z pekla do pozemských krajů a vrátili se až na večerní sněm akademie. Po véče unavení čerti hodili kopyta nahoru a přemýšlejí, jak získat ještě více písku pomocí speciálního úkolu.

teplé noci zdar


 Milí rodiče a příznivci pekla,

další připojení se kvůli zaneprázdněnosti všech čertů uskuteční až v pekelný dvanáctý (tj. pekelná středa).

Děkujeme

Pekelný jedenáctý a dvanáctý

Ohlášené zvlhnutí proběhlo dle pekelného plánu, přebytečné množství vody jsme propouštěli do nejnižších pater pekla. Jinak hrozilo, že nám uhasí ohně pod kotli. Ráno jsme se přispali, oklepali, přiložili a zacvičili po čertovsku. Dopoledne jsme provětrali vlhké kožíšky, abychom mohli po „o“ změřit svou pekelnou sílu mezi sebou v ďábelské olympiádě. Po čertovském sněmu jsme sbaštili, co připlavalo ve vodě a čertovská kuchyně sítí nalovila. Napaná čertovská bříška si pěkně odpočinou, aby zítra mohla vesele vyrazit na velkou celopekelnou pouť u všech kotlů.

zdraví umounění čerti